Névjegy

1983-ban született Budapesten. 2012-ben elvégezte a Színház- és Filmművészeti Egyetemet Máté Gábor osztályában. Játszott a Katona József Színházban, a Győri Nemzeti Színházban, és több független társulatban: Gólem Színház, Táp Színház, KOMA társulat, Grund és Momentán improvizációs társulatok.
Jelenleg az Átriumban, a Chicagoban alakítja Roxie Hart szerepét (r: Alföldi Róbert) illetve a Katona József Színház Ahogy tetszik című előadásban játszik( r: Kovács D. Dániel).

“Hogy mire jó egy ilyen esemény? Mondjuk arra, hogy megtudjuk: Huzella Júlia úgy tud sanzonosított Szép Ernőt előadni, hogy ha valaki azt hinné esetleg, a kabaréműsorok kupléinak ideje lejárt, nagyon gyorsan elkezdi újragondolni ezt az egészet.”

Filmek, amleyekben szerepelt: A berni követ (r.: Szász Attila), Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (r.: Reisz Gábor), Átok (r.: Mátyássy Áron), Ebéd előtt (r.: Szabó Simon), Cserekapus (r.: Vékes Csaba), Viadal (r.: Szeiler Péter), Valakinek a valamije (r.: Reisz Gábor), Átalakítás folyamatban (r.: Grosan Cristina)
előkészületben: Ember a tűzből (r.: Szabó SImon), HhHH (r.: Cédric Jimenez)

Fontos számára az éneklés és a zene.

Júlia angolul és franciául beszél.